Το υποχρεωτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2035, είναι σαφέστερο, τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι υποχρεωτικά από το 2030?

Οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Οι ευρωπαίοι βουλευτές δεν έχουν ακόμη ψηφίσει την πρόταση. Μπορεί να αντιταχθεί στην απροθυμία ορισμένων βουλευτών , εκλέγονται σε κράτη όπου η κυλινδρική ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι σε συνήθειες.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο υποχρεωτικό το 2035, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο

Ο νόμος που απαγορεύει την πώληση νέων αυτοκινήτων που είναι εξοπλισμένα με κινητήρα ορυκτών ενέργειας έχει μόλις ψηφιστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος Κοινοβουλίου. Με άλλα λόγια, προσεγγίζουμε την υποχρέωση οδήγησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι το 2035 στην Ευρώπη.

Τα τελευταία χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται για μια μεγάλη σκλήρυνση των προτύπων πωλήσεων οχημάτων με στόχο να αξιοποιήσει στο έπακρο την αγορά μη μεταβλητικών αυτοκινήτων. Μετά από όλο και πιο δραστικά κατώτατα όρια CO2 για να σεβαστούν τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, έβαλε πρόσφατα στο τραπέζι το έργο για να απαγορεύσει αποκλειστικά και απλώς την πώληση ορυκτών (ίδιων υβριδικών) αυτοκινήτων από το 2035.

Και πλησιάζουμε σοβαρά σε αυτή τη δυνατότητα: χθες, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε το μελλοντικό δίκαιο που πλαισιώνει τα πρότυπα εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων με 46 ψήφους σε 40 (και δύο αποχές). Τώρα παραμένει να περάσει αυτός ο νόμος στο πλαίσιο μιας συνεδρίασης της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, η οποία θα γίνει μέχρι τις αρχές Ιουνίου . Στη συνέχεια, η απαγόρευση πώλησης οτιδήποτε άλλο εκτός από τα αυτοκίνητα που δημιουργούν οποιεσδήποτε μηχανικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της κυλίνδρου (100% ηλεκτρικά ή υδρογόνια) από το 2035 στην Ευρώπη θα ενεργοποιηθούν οριστικά.

Οι κατασκευαστές προετοιμάζονται ήδη εκεί

Από την πλευρά των κατασκευαστών αυτοκινήτων, αναμένουμε αυτή την πιθανή απαγόρευση: Fiat, Bentley, Peugeot, Opel, DS, Alfa Romeo, Jaguar, Mini, Lexus, Alpine και πολλοί άλλοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα αγοράζουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα (ή υδρογόνο) Μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Άλλες μάρκες, όπως η BMW ή η Audi, διατηρούν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα που λειτουργούν σε ορυκτές ενέργειας για τις ευρωπαϊκές αγορές στην Ευρώπη. Και όλοι ελπίζουν ότι αυτή η αρκετά βίαιη μετάβαση θα είναι μια χαρά.

Οι εταιρείες θα αναγκαστούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030 ?

Η απαγόρευση για την εμπορία θερμικών αυτοκινήτων έχει προγραμματιστεί για το 2035. Αλλά για τις εταιρείες, η αλλαγή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο. Πράγματι, για να ενισχυθεί η δεύτερη αγορά, ένας ευρωπαίος αναπληρωτής προτείνει να τους αναγκάσει να αγοράσουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030.

ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φορτώνεται σε ένα τερματικόΑναγκάζουν τις εταιρείες να μεταβούν σε ηλεκτρικό 5 χρόνια νωρίτερα

Για τον Pascal Canfin, τον MEP και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Τροφίμων, τα πράγματα δεν πηγαίνουν αρκετά γρήγορα. Σε συνέντευξή του στους συναδέλφους μας από το Self -Actuctu, ανακοίνωσε την προθυμία του να υποχρεωθεί, από το 2030 , Οι εταιρείες για την οικοδόμηση ενός επαναφορτιζόμενου πάρκου 100 %.

Στη Γαλλία, ο νόμος επιβάλλει στους επαγγελματίες ποσοστώσεις που πρέπει να παρατηρηθούν για το στόλο τους Μόλις διαθέτει περισσότερα από 100 οχήματα. Από το 2022, οι εταιρείες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 % ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σταδιακά σε 20 % το 2024, 40 % το 2027, 70 % το 2030 και 100 % το 2035.

Ένας τρόπος για την ενίσχυση του δεύτερου τομέα

Οι εκλεγμένοι Γάλλοι δεν το κρύβουν. Προωθώντας την υποχρέωση το 2030, ο στόχος της δεν είναι μόνο Περιορίστε τις εκπομπές CO2 Ούτε μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. “Πρέπει να προωθήσουμε τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων όσο το δυνατόν περισσότερο στους επιχειρηματικούς στόλους, καθώς επιτρέπει την τροφοδοσία της δεύτερης αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίζω για την υποχρέωση να αγοράσω το 100 % των ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους στόλους των εταιρειών από το 2030 “ αυτός είπε.

Με τη μετάβαση σε όλα τα ηλεκτρικά 5 χρόνια πριν από τα άτομα, οι εταιρείες θα τρέφονται Η δεύτερη αγορά οχημάτων . Το 2035, όταν τα θερμικά μοντέλα δεν διατίθενται πλέον στο εμπόριο, τα εταιρικά αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα. Οι Γάλλοι θα έχουν πρόσβαση σε πρόσφατα οχήματα μηδενικών εκπομπών σε μειωμένη τιμή.

Αυτό θα επέτρεπε εκτός από Αυξήστε την προσφορά χωρίς να δημιουργήσετε νέα οχήματα . Επειδή η κατασκευή ενός αυτοκινήτου, ακόμη και η ηλεκτρική, έχει μεγάλη επίδραση στο περιβάλλον. Σύμφωνα με

Πράσινο, το ” παραγωγή και τέλος ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου »Θα δημιουργούσε 10,2 τόνους CO 2 έναντι 6,7 τόνων για θερμικό.

Μια πρόταση μακριά από την ομόφωνη

Οι ευρωπαίοι βουλευτές δεν έχουν ακόμη ψηφίσει την πρόταση. Μπορεί να αντιταχθεί στην απροθυμία ορισμένων βουλευτών , εκλέγονται σε κράτη όπου η κυλινδρική ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι σε συνήθειες.

Η Ευρώπη έχει πάνω από 300.000 σημεία χρέωσης ανοιχτά στο κοινό, αλλά περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες. Στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία , Υπάρχουν μόνο 4 τερματικά ανά 100.000 κατοίκους ! Από την πλευρά της εγγραφής, υπάρχουν επίσης διαφορές. Στη Νορβηγία, το 80 % των νέων αυτοκινήτων είναι επαναφορτιζόμενοι. Αλλά στην Ιταλια , Το 2022, το ηλεκτρικό έπεσε. Αντιπροσωπεύει το 3,72 % των εξαγορών και το 0,3 % όλων των οχημάτων σε υπηρεσία.

Thanks! You've already liked this
No comments