Οι εξαιρετικά σύντομοι προβολείς βίντεο., Ποιοι είναι οι καλύτεροι σύντομοι προβολείς βίντεο στο 2023?

Ποιοι είναι οι καλύτεροι προβολείς βίντεο (ULTRA) σύντομο εστιακό μήκος το 2023

Contents

Για να ανταποκριθούν στους συγκεκριμένους περιορισμούς της προβολής “στους πρόποδες του τοίχου” σε ένα εγχώριο περιβάλλον που φωτίζεται ή βυθίζεται στο σκοτεινό αλλά γεννήτρια φωτεινής ρύπανσης, αρκετοί κατασκευαστές προσφέρουν οθόνες προβολής με ειδικά κατάλληλο καμβά. Μιλάμε γενικά για καμβά που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία ALR (απόρριψη περιβάλλοντος φωτός = απόρριψη του περιβάλλοντος φωτός). Αυτό ισχύει για παράδειγμα του κατασκευαστή Lumene με την οθόνη προβολής Lumene Movie Palace Uhd 4K Exply Bright.

Οι εξαιρετικά σύντομοι προβολείς βίντεο

Ultra Short Focal Video Projectors: Η επιλογή μας

LG HF65LSR

DLP, 1080p, εξαιρετικά σύντομο εστιακό μήκος, LED RGB, 1000 Lumens, αντίθεση 150.000: 1, 2xhdmi, Bluetooth.

Philips screeneo u4

DLP, 1080p 4K HDR Συμβατό, RGB LED, 850 Lumens, 2x HDMI, USB, Bluetooth.

Samsung the Premiere lsp7t

DLP, UHD 4K, Laser, 2200 Lumens, αντιθέσεις 2.000.000: 1, 3x HDMI, 1x USB, Disney+, Netflix, OSC, Canal, Son 2.2.

Σύντομα οι προβολείς Video Focal και TV Laser χρησιμοποιούν έναν πολύ μεγάλο τύπο γωνίας που τους επιτρέπει να τις τοποθετήσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο προβολής. Αυτοί οι προβολείς είναι μια αυξανόμενη επιτυχία και αντικαθιστούν εύκολα μια τηλεόραση που έχει γίνει επιβλητική. Πάνω από 1,5 μέτρα διαγώνιας εικόνας μόνο 40 cm από τον τοίχο και για ορισμένους εξαιρετικά σύντομους προβολείς εστιακών βίντεο μια εικόνα 3 μέτρων μόνο 30 cm ! Θα συνδεθούν με μια συγκεκριμένη οθόνη προβολής.

  • Πικροετσεστές
  • Προβολείς βίντεο
  • 4K προβολείς βίντεο UHD

Οι Ultra Short Focal Lecturers χρησιμοποιούν ένα μεγάλο φακό γωνιακού τύπου, ο οποίος τους επιτρέπει να τα τοποθετήσουν κοντά στην οθόνη ή το τοίχωμα προβολής. Αυτά τα μοντέλα ήταν πολύ επιτυχημένα στην επιχείρηση εδώ και χρόνια, όπου σας επιτρέπουν να εμφανίσετε μια μεγάλη εικόνα σε μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: ο ομιλητής δεν είναι πλέον μεταξύ της οθόνης και του προβολέα. Επομένως, δεν είναι πλέον έκπληξη όταν απευθύνεται στο ακροατήριό του και δεν κόβει τη δέσμη φωτός ενώ κινείται, κάτι που προφανώς θα ενοχλούσε την προβολή. Αυτοί οι προβολείς φεύγουν αλλού πολύ φωτεινά, επιτρέποντας την προβολή στη μέση της ημέρας σε ένα λευκό τοίχο ή καλύτερα, σε μια εξαιρετικά σύντομη οθόνη εστιακής προβολής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανακουφίσει τη φωτεινή ρύπανση και να διατηρήσει την αντίθεση της προβλεπόμενης εικόνας.

Ο προβολέας Optoma Cinemax UHZ65UST Optoma είναι ικανός να προβάλλει μια εικόνα διαγώνιας 2,5 m μόλις 25 cm μακριά από την οθόνη.

Είναι πολύ πρόσφατα ότι οι κατασκευαστές βίντεο προβολέων έχουν συνειδητοποιήσει το ενδιαφέρον να μεταμορφώσουν τα “μοντέλα συνεδριάσεων” σε εγχώριες συσκευές, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο που σημειώθηκε στη διόρθωση παραμόρφωσης εικόνας, απαράδεκτη για τη χρήση του κινηματογράφου. Η χρήση ενός εξαιρετικά σύντομου εστιακού μήκους προκαλεί, όπως στη φωτογραφία, σημαντικές παραμορφώσεις της εικόνας, οι οποίες μπορούν να βομβαρδιστούν στο κέντρο και να εμφανίζουν παραμορφωμένες γραμμές στις άκρες. Η κυριαρχία αυτών των οπτικών παραμορφώσεων έχει περάσει μέχρι στιγμής μέσω της χρήσης πολύ υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά ακριβούς γυαλί. Η πρόοδος όσον αφορά την εξουσία επεξεργασίας υπολογιστών στους επεξεργαστές -σκάφους σε εξαιρετικά σύντομους προβολείς εστιακών βίντεο σας επιτρέπουν να υποστηρίξετε αυτές τις διορθώσεις με τη διαδρομή λογισμικού.

Ultra Short Focal Video Projector: Μια εναλλακτική λύση στην τηλεόραση

Ένας εξαιρετικά σύντομος προβολέας εστιακών βίντεο είναι ουσιαστικά τοποθετημένος ως τηλεόραση και σε έπιπλα ήχου-video. Επομένως, μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα ηλεκτρονικά σας: Blu-ray player, ενισχυτή, δορυφορικό αποκωδικοποιητή κ.λπ. Εάν χρησιμοποιείται σε ένα ασθενώς φωτεινό δωμάτιο, μπορεί να αντικαταστήσει μια τηλεόραση, υπό την προϋπόθεση ότι αποκτάτε για παράδειγμα έναν αποκωδικοποιητή TNT HD. Σημειώστε ότι οι περισσότεροι εξαιρετικά σύντομοι φρασιές είναι εξοπλισμένοι με ένα ηχείο και επομένως δεν αναγκάζουν να επενδύσουν σε ενισχυτή και ηχεία.

Ιδανική αντικατάσταση για τηλεόραση καθιστικού, ο προβολέας 4K Ultra Short 4K Laser Benq V7000I διαθέτει μια μονάδα τηλεόρασης HDMI Android για πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες και online παιχνίδια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ

Τοποθετημένο λιγότερο από 50 cm από την επιφάνεια προβολής, ο προβολέας Ultra -Short Focal Video προσφέρει εικόνα περίπου 1,5 m έως 2 m διαγώνιο. Μακριά από ένα μέτρο, η διαγώνια υπερβαίνει εύκολα τα 3 μ. Τα μοντέλα καθρέφτη είναι αυτά που προσφέρουν τη μεγαλύτερη εγγύτητα στην επιφάνεια προβολής, λιγότερο από 50 cm.

Οι καλύτερες τεχνολογίες προβολής

Εκτός από το οπτικό μπλοκ και το πολύ διαφορετικό φωτεινό μονοπάτι, οι τεχνολογίες προβολής βίντεο των εξαιρετικά σύντομων εστιακών προβολέων είναι αυστηρά ταυτόσημες με τις κλασικές συσκευές. Υπάρχουν προβολείς βίντεο εξοπλισμένους με TRI-LCD ή DLP 1080p, 4K Matrices. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, η προβλεπόμενη εικόνα αποτελείται αντίστοιχα από περισσότερα από 2 εκατομμύρια και 8,3 εκατομμύρια εικονοστοιχεία.

Εκτός από την ικανότητά του να εμφανίζει τις εικόνες μιας ανάλυσης 3840 x 2160 εικονοστοιχείων, ο προβολέας βίντεο Optoma Cinemax P2 είναι συμβατό με HDR10 με το ισχυρό του φως.

Ultra Short Focal Video Projector: Απλοποιημένη εγκατάσταση

Ένας Ultra Short Focal Projector καθιστά δυνατή την εμφάνιση εικόνας περίπου 1,5 μ. Διαγώνιο ενώ είναι τοποθετημένο λιγότερο από 50 cm από την επιφάνεια προβολής. Στο σαλόνι σας, τα κέρδη είναι πολλαπλά. Μπορείτε να αποθηκεύσετε μια εγκατάσταση αρκετά μέτρα από το Blu-ray Player και τον ενισχυτή σας, ο οποίος περιλαμβάνει τη διέλευση καλωδίων στα τμήματα του δωματίου ή ακόμα και την τοποθέτηση λωρίδων PVC για να τα κρύψετε. Εξοικονομείτε επίσης ένα μακρύ καλώδιο HDMI, ή ακόμα και ένα σύστημα μετάδοσης Ethernet ή ασύρματου βίντεο. Είναι επίσης πιο εύκολο να δοκιμάσετε διάφορα καλώδια HDMI για να αξιολογήσετε την απόδοσή τους.

Samsung the Premiere lsp9t

Ο εξαιρετικά σύντομος προβολέας Samsung Η πρεμιέρα LSP9T διαθέτει μια ψηφιακή συσκευή διόρθωσης τραπεζοειδούς για να ρυθμίσει την εικόνα εάν ο προβολέας βίντεο είναι πολύ υψηλός, πολύ χαμηλός ή αν δεν επικεντρωθεί.

Αυτός ο τύπος προβολέα βίντεο καθιστά δυνατή την κυκλοφορία ελεύθερα στο τμήμα προβολής, χωρίς ανυψωμένες σκιές που δίνουν την εικόνα. Τέλος, η χρήση υποστήριξης οροφής εξοικονομεί ακόμη περισσότερο χώρο. Ορισμένα μοντέλα βελτιστοποιούνται για εξαιρετικά σύντομους προβολείς εστιακών βίντεο, όπως το Norstone Projet-W.

Ultra Short Focal Video Projector: Λιγότερη απώλεια φωτεινότητας

Πιο κοντά στην επιφάνεια προβολής, ο εξαιρετικά σύντομος προβολέας προσφέρει καλύτερη απόδοση. Η προβολή φωτός είναι απόλυτα δυνατή.

Συνιστώμενη οθόνη Ultra Short Projection

Οι οθόνες προβολής για εξαιρετικά σύντομα εστιακούς προβολείς βίντεο βελτιστοποιούνται για προβολή στη μέση της ημέρας και σε σαλόνια στα οποία η φωτορύπανση είναι συχνά σημαντική. Έχουν λοιπόν μια επιφάνεια επεξεργασίας για να περιορίσουν τις επιδράσεις αυτής της φωτεινής ρύπανσης στην εικόνα και να βελτιώσουν την αντίθεση της. Αυτές είναι συχνότερα σταθερές οθόνες, η μόνη λύση για να έχει μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια προβολής χάρη στην ομοιόμορφη τάση του καμβά που στερεώνεται στο πλαίσιο.

Εξαιρετική οθόνη προβολής Lumene Eden πολύ φωτεινό

Για να ανταποκριθούν στους συγκεκριμένους περιορισμούς της προβολής “στους πρόποδες του τοίχου” σε ένα εγχώριο περιβάλλον που φωτίζεται ή βυθίζεται στο σκοτεινό αλλά γεννήτρια φωτεινής ρύπανσης, αρκετοί κατασκευαστές προσφέρουν οθόνες προβολής με ειδικά κατάλληλο καμβά. Μιλάμε γενικά για καμβά που εκμεταλλεύεται την τεχνολογία ALR (απόρριψη περιβάλλοντος φωτός = απόρριψη του περιβάλλοντος φωτός). Αυτό ισχύει για παράδειγμα του κατασκευαστή Lumene με την οθόνη προβολής Lumene Movie Palace Uhd 4K Exply Bright.

Ultra Short Focal Video Projector: πιο οικονομική λάμπα

Η λάμπα που χρησιμοποιείται σε εξαιρετικά σύντομους προβολείς εστιακών βίντεο είναι γενικά λιγότερη δύναμη που χρησιμοποιούνται για τους συμβατικούς προβολείς βίντεο, εγγύτητα στην επιφάνεια προβολής επιτρέποντας καλύτερη απόδοση. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα κάνουν την επιλογή ενός πολύ ισχυρού λαμπτήρα για να επιτρέψουν την προβολή με φωτισμό του φωτός δωματίου.

Ultra Short Focal Video Projector: Προστασία για παιδιά

Κοντά στην επιφάνεια προβολής, ο λαμπτήρας είναι λιγότερο πιθανό να προβληθεί απευθείας από τα παιδιά.

Εξαιρετικός προβολέας σημείων Ultra Short: Λιγότερο θόρυβο

Ο εξαερισμός των προβολέων βίντεο είναι συχνά θορυβώδης, η τοποθέτηση πολύ μπροστά από τον θεατή τον καταφεύγει από τον θόρυβο του ανεμιστήρα.

Επιπλέον, η μικρή απόσταση μεταξύ της επιφάνειας προβολής και του προβολέα βίντεο καθιστά δυνατή τη χρήση της λειτουργίας ECO και επομένως για να μειώσει την ταχύτητα περιστροφής του ανεμιστήρα.

Ποιοι είναι οι καλύτεροι προβολείς βίντεο (ULTRA) σύντομο εστιακό μήκος το 2023 ?

Φανταστείτε μια εικόνα αρκετά μέτρα πλάτος, αλλά όχι το θάρρος ή την επιθυμία να ξεδιπλώσετε τρύπες στο ανώτατο όριο για να εγκαταστήσετε έναν προβολέα βίντεο ? Τα σύντομα εστιακά μοντέλα είναι εκεί για εσάς. Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα μοντέλα βραχυπρόθεσμων και εξαιρετικών προβολέων βίντεο εστιακού μήκους της στιγμής.

Οι κορυφαίοι 3 από τους καλύτερους προβολείς βίντεο με εξαιρετικό εστιακό μήκος

Samsung the Premiere lsp9t

  • Το καλύτερο της αγοράς
  • Πολύ αποτελεσματικό tizenos
  • Σαφή
  • Η τιμή του.

Samsung the Premiere LSP7

  • Καλή ποιότητα εικόνας
  • Λογισμικό Tizenos
  • Η σιωπή του χρήσης
  • Λίγα πιστά χρώματα

Xiaomi Mi 4K λέιζερ

  • Συμπαγής μορφή
  • Μια εξαιρετική παρατήρηση
  • Τηλεόραση Android
  • Μια κρύα εικόνα

Τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε πραγματική επανάσταση με τον εκδημοκρατισμό του ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ. Οι τελευταίοι δεν χρειάζονται, στην πραγματικότητα, μόνο μερικές δεκάδες εκατοστά της εκ των υστέρων για να εμφανίσουν μια μεγάλη εικόνα στον τοίχο. Ενσωματώνουν επίσης, ως επί το πλείστον, εσωτερικό λογισμικό και ηχεία, τα οποία τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε ενισχυτή και κιτ 5.1. Οι σύντομοι εστιακοί προβολείς θα απαιτήσουν μεταξύ 1 και 3 μέτρων εκ των υστέρων σε σύγκριση με τον τοίχο, όπου εκείνοι με εξαιρετικά καλαίσθητο εστιακό μήκος θα ικανοποιηθούν με λιγότερο από 50 cm. Επομένως, θα σας συμβουλεύουμε ιδιαίτερα σε αυτήν την επιλογή.

Εάν θέλετε να κάνετε μια ενημερωμένη επιλογή για τον μελλοντικό σας προβολέα βίντεο, η PP Garcia το έχει συζητήσει μαζί μας σε ένα ειδικό βίντεο.

Αυτό το περιεχόμενο είναι μπλοκαρισμένο επειδή δεν έχετε αποδεχτεί cookies και άλλους ιχνηθέτες. Αυτό το περιεχόμενο παρέχεται από το YouTube.
Για να μπορέσετε να το απεικονίσετε, πρέπει να αποδεχτείτε τη χρήση που λειτουργεί από το YouTube με τα δεδομένα σας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: επιτρέψτε στον εαυτό σας να δείτε και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα κοινωνικά μέσα, να προωθήσετε την ανάπτυξη και τη βελτίωση των προϊόντων D’Acnoid και του Συνεργάτες, Εμφάνιση εξατομικευμένων διαφημίσεων σε σχέση με το προφίλ και τη δραστηριότητά σας, σας καθορίστε ένα εξατομικευμένο διαφημιστικό προφίλ, μετρήστε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου αυτού του ιστότοπου και μετρήστε το κοινό αυτού του ιστότοπου (περισσότερα)

Εάν ενδιαφέρεστε γενικά για τους προβολείς βίντεο, κατευθύνετε τον ειδικό οδηγό μας. Θέλετε να βελτιώσετε το ηχητικό μέρος ? Διαβάστε τη σύγκριση ήχου μας και τον οδηγό μας για να τοποθετήσετε έναν κινηματογράφο στο σπίτι. Από την άλλη πλευρά, αν προτιμάτε να στραφείτε σε ασφαλέστερη συσκευή, η επιλογή μας από την καλύτερη τηλεόραση είναι διαθέσιμη.

Και να έχετε καλό περιεχόμενο για να μεταδοθείτε στον τοίχο σας, ο ευκολότερος τρόπος είναι να περάσετε από μια υπηρεσία ροής βίντεο.

Samsung το πρώτο LSP7 Η σύστασή μας

Samsung the Premiere LSP7

  • Καλή ποιότητα εικόνας
  • Λογισμικό Tizenos
  • Η σιωπή του χρήσης
  • Λίγα πιστά χρώματα

Εάν είναι ο ηγέτης στην τηλεόραση ή τα smartphones, η Samsung δεν είναι ακριβώς γνωστή για τους προβολείς βίντεο του. Με τον φωτισμό του λέιζερ, αυτό το εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο εστιακό μοντέλο, ωστόσο, αξίζει να είναι πιο γνωστό. Εάν ο σχεδιασμός του είναι σχετικά κλασικός, έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ένα passout και θα ξεχαστεί σε ένα σαλόνι.

Από την πλευρά της εικόνας, ο προβολέας βίντεο προσφέρει 120 ίντσες διαγώνιο 60 cm από τον τοίχο. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο από πειστικό, με ένα ισχυρό φως που δεν αναγκάζει να είναι σε πλήρη σκοτάδι για να το απολαύσετε πραγματικά. Από την άλλη πλευρά, η χρωματομετρία απογοητεύει από την έλλειψη ακρίβειας. Η εικόνα απέχει πολύ από δυσάρεστες στο μάτι, αλλά σε αυτή την τιμή, περιμέναμε τουλάχιστον μια καλά βαθμονομημένη λειτουργία κινηματογράφου.

Για τη διαχείριση πηγών, εκτός από το HDMI και μια υποδοχή κεραίας, βρίσκουμε το Tizen, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται στην τηλεόραση του κατασκευαστή. Το τελευταίο εξακολουθεί να είναι τόσο πλούσιο σε εφαρμογές, αλλά λυπούμαστε για μια μικρή έλλειψη γενικής ρευστότητας. Τούτου λεχθέντος, κρατάμε εδώ έναν εντελώς αυτόνομο προβολέα, ιδιαίτερα χάρη σε ένα εντελώς σωστό σύστημα ήχου 30 W. Ο προβολέας βίντεο μπορεί να συσχετιστεί με μια οθόνη προβολής, αλλά και να χρησιμοποιηθεί μόνος του.

Παρά κάποιες ατέλειες και υψηλή τιμή, αυτός ο προβολέας βίντεο Ultra -Short Focal Point θα ευχαριστήσει όσους δεν θέλουν να αναλάβουν το προβάδισμα. Για να πάτε περισσότερο σε λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δοκιμή μας.

Πού να αγοράσετε το
Samsung το πρώτο LSP7 στην καλύτερη τιμή ?
2.499 € Ανακαλύψτε την προσφορά
2.499 € Ανακαλύψτε την προσφορά
2,090 € Ανακαλύψτε την προσφορά
2.279 € Ανακαλύψτε την προσφορά
2.279 € Ανακαλύψτε την προσφορά
2.290 € Ανακαλύψτε την προσφορά

Samsung the Premiere lsp9t Η κορυφή του εξαιρετικά σύντομου εστιακού μήκους

Samsung the Premiere lsp9t

  • Το καλύτερο της αγοράς
  • Πολύ αποτελεσματικό tizenos
  • Σαφή
  • Η τιμή του.

Ο προϋπολογισμός σας είναι απεριόριστος ? Πτώση για το LSP9T, ακόμα στη Samsung. Εάν αυτό το μοντέλο του προβολέα βίντεο Ultra -Short Focal Point μοιάζει πολύ με τον μικρό αδερφό του από αισθητική άποψη, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, ξεκινώντας από την υιοθέτηση ενός τριπλού συστήματος λέιζερ με τσιπ DLP.

Για άλλη μια φορά, παίρνουμε μια μεγάλη εικόνα, με περίπου 60 cm εκ των υστέρων για 130 ίντσες. Δεν απέχει πολύ από το να είσαι γελοίο όταν τοποθετείται πιο κοντά στην οθόνη, αφού 100 ίντσες λαμβάνεται 16 cm μακριά ! Το πέρασμα με λέιζερ φέρνει μια πολύ καλύτερη φωτεινότητα, η οποία φτάνει σε 2.800 lumens. Επομένως, η χρήση στο φως της ημέρας είναι απόλυτα δυνατή, για να μην αναφέρουμε ότι οι αντιθέσεις είναι καλές, με ρυθμό που μετράται στο 1683: 1. Από την άλλη πλευρά, η χρωματομετρική πίστη δεν υπάρχει στην έξοδο του κουτιού, με πολύ ζεστούς τόνους. Επομένως, το κόκκινο θα πρέπει να μειωθεί με το χέρι.

Εάν ο προβολέας έχει λειτουργία παιχνιδιού, ο τελευταίος προσφέρει ένα Καθυστέρηση εισόδου Αρκετά 56 ms, τα οποία δεν θα είναι πολύ ικανοποιητικά για τους παίκτες, οι οποίοι πιθανότατα θα περάσουν το δρόμο τους. Μην σκέφτεστε να συνδέσετε την κονσόλα παιχνιδιών σας.

Από την άλλη πλευρά, για να παρακολουθήσετε ταινίες, σειρές και άλλα ντοκιμαντέρ, αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό. Η ποιότητα της εικόνας είναι εκεί. Ο κινητήρας αντιστάθμισης κινήσεων είναι πολύ αποτελεσματικός και το διαμέρισμα ήχου είναι πραγματικά καλό. Ο προβολέας είναι πολύ σιωπηλός, δεν θα διαταραχθεί. Ιδανικό για να απολαύσετε ταινίες με μια μεγάλη παράσταση !

Για το τμήμα λογισμικού, υπάρχει ένα πολύ πλήρες Tizen, το οποίο προσφέρει όλες τις σημαντικές εφαρμογές streaming. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται ένας δέκτης TNT, επιτρέποντας απευθείας πρόσβαση σε τηλεοπτικά κανάλια. Εάν το Samsung LSP9T είναι ένας πολύ καλός προβολέας βίντεο που βρίσκεται πολύ καλά, η τιμή του αντικατοπτρίζει αυτή την αριστεία: είναι γενικά διαθέσιμη περίπου 5.500 ευρώ.

Thanks! You've already liked this
No comments