Ετήσια παραγωγή ηλιακού πίνακα: Οδηγός πλήρους 2023, απόδοση ηλιακού πίνακα | Υπολογισμός και εξηγήσεις (2023)

Απόδοση ηλιακού πίνακα | Υπολογισμός και εξηγήσεις (2023)

Επομένως, μια ηλιακή εγκατάσταση που τίθεται υπό βέλτιστες συνθήκες θα παράγει έτσι Πάνω από 4.000 kWh Στη λεκάνη Arcachon έναντι 3.600 kWh για την ίδια εγκατάσταση στο Μπορντό.

Ποια είναι η ετήσια παραγωγή ηλιακών συλλεκτών ?

Θέλετε να εγκαταστήσετε ηλιακούς πίνακες οροφής, αλλά αναρωτιέστε πώς να προβλέψετε την ετήσια παραγωγή που μπορούν να παρέχουν ? Βρείτε σε αυτόν τον οδηγό όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να εκτιμήσετε την παραγωγή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και να βελτιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Οι διάφοροι παράγοντες για την ετήσια παραγωγή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης

Ψάχνετε να εκτιμήσετε την ετήσια παραγωγή που θα μπορούσε να φτάσει η μελλοντική σας ηλιακή εγκατάσταση ?

Αν ψάχνετε να πάρετε μια ιδέα γρήγορα, Μπορείτε να ανατρέξετε στην εξουσία στο κιλοβάτ (ή KWC) που υποδηλώνουν οι κατασκευαστές.

Αλλά να γνωρίζετε ότι μπορεί να είναι μόνο ένδειξη: πράγματι, Αυτή η μέτρηση αντιστοιχεί στη μέγιστη ισχύ των φωτοβολταϊκών σας πάνελ, που λαμβάνονται σε βέλτιστες συνθήκες παραγωγής.

Ωστόσο, στην πραγματική ζωή, πολλά στοιχεία διαταράσσουν αυτές τις προβλέψεις: η ακτινοβόληση των πάνελ είναι ακανόνιστη για παράδειγμα (περίοδος σκοταδιού τη νύχτα, μικρότερη ηλιοφάνεια σε κακές καιρικές συνθήκες ή το χειμώνα …).

Ας δούμε μαζί τα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη για να εκτιμήσετε την ηλιακή παραγωγή των μονάδων σας όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Το μέγεθος του φωτοβολταϊκού σταθμού σας

Το μέγεθος της εγκατάστασής σας, φυσικά, έχει αντίκτυπο στη συνολική παραγωγή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής σας. Λογικά, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των πάνελ, τόσο περισσότερο θα είναι η ετήσια παραγωγή σας.

Η ισχύς και η απόδοση των φωτοβολταϊκών σας μονάδων

Άλλοι παράγοντες Είναι προφανής επηρεάζοντας την ετήσια παραγωγή της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σας είναι Η δύναμη και η απόδοση των πάνελ σας.

Σύμφωνα με την τεχνολογία που υπάρχει στις φωτοβολταϊκές σας ενότητες (πυριτίνα, λεγόμενη τεχνολογία “λεπτών στρωμάτων”, οι λεγόμενες “οργανικές” τεχνολογίες), αλλά και σύμφωνα με το εμπορικό σήμα του κατασκευαστή και τον τρόπο με τον οποίο ο πίνακας χρησιμοποιεί ημικυρομαντικό υλικό (μονοκρυσταλλικό, πολυκρυσταλλικό κ.λπ. .), η απόδοση τους και επομένως η δύναμη που αναπτύσσονται ποικίλλουν.

Η ηλιοφάνεια της οροφής σας

Ένα ηλιακό πάνελ χρειάζεται τον ήλιο για να λειτουργήσει ! Είναι επομένως προφανές ότι Η περιοχή στην οποία ζείτε θα μετρήσει όταν πρόκειται για την αξιολόγηση της παραγωγής Τι θα μπορούσε να φτάσει η ηλιακή σας εγκατάσταση.

Θα πρέπει πράγματι να γνωρίζετε ότι με ίσους ηλιακούς συλλέκτες, η ποσότητα της παραγόμενης ηλιακής ενέργειας δεν θα είναι η ίδια στη Μασσαλία όπως στη Λιλ.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ?

Εάν η ηλιοφάνεια στην περιοχή σας είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό της παραγωγής του ηλιακού σταθμού σας, δεν θα πρέπει ωστόσο να θεωρείται απόλυτο φρένο. Μια καλά διαμορφωμένη εγκατάσταση στη Βρετάνη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική από μια ισχυρή μονάδα στην Κορσική ! Σχετικά με αυτό το θέμα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Γερμανία είναι για παράδειγμα μία από τις χώρες που παράγουν περισσότερο ηλιακή ενέργεια !

Η εγκατάστασή σας υποφέρει από προβλεπόμενες σκιές ?

Οι προβαλλόμενες σκιές μπορούν να αποτελούν δυσφορία στην παραγωγικότητα των ηλιακών συλλεκτών που είναι εγκατεστημένοι στην οροφή σας. Πριν υπολογίσετε την παραγωγή σας, προσπαθήστε να εκτιμήσετε εάν τα δέντρα ή τα κοντινά κτίρια ενδέχεται να σκιάσουν την ηλιακή σας εγκατάσταση σε ορισμένες ώρες της ημέρας.

Η ετήσια παραγωγή μιας εγκατάστασης εξαρτάται από τον προσανατολισμό και την κλίση της οροφής σας

Για να αξιολογήσετε την ετήσια παραγωγή των φωτοβολταϊκών σας μονάδων, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη αυτούς τους δύο παράγοντες: Ο προσανατολισμός της οροφής που θα λάβει την εγκατάσταση καθώς και την κλίση της.

Ο ιδανικός προσανατολισμός είναι προφανώς η έκθεση South -Facing. Έτσι, οι ενότητες σας θα λάβουν όσο το δυνατόν πιο ηλιοφάνεια. Άλλες διαμορφώσεις είναι δυνατές ακόμη και αν είναι λιγότερο αποτελεσματικές: δυτικά, νοτιοδυτικά, νότια, νοτιοανατολικά ή ανατολικά. Μόνος Ένας βορρά που προσανατολίζεται στην οροφή δεν προσαρμόζεται στην εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών.

Η κλίση του πλαισίου σας είναι επίσης ένας καθοριστικός παράγοντας για τον υπολογισμό της ετήσιας παραγωγής των ηλιακών σας μονάδων. Το μέγιστο επίπεδο απόδοσης θα επιτευχθεί για παράδειγμα με μια οροφή που κλίσεται στους 30 °.

Ετήσιο φωτοβολταϊκό πάνελ παραγωγής

Η ετήσια παραγωγή μιας εγκατάστασης εξαρτάται από τη θερμοκρασία των φωτοβολταϊκών πάνελ

Πρέπει να το γνωρίζετε ότι το μέγιστη ισχύ Ανατολή υπολογίζεται με βάση τα πάνελ με θερμοκρασία ίση με 25 μοίρες. Ωστόσο, υπό κανονικές συνθήκες χρήσης, η θερμοκρασία των πάνελ κυμαίνεται σύμφωνα με την ώρα της ημέρας και της σεζόν. Οταν είναι μεγαλύτερη από 25 °, Ο Η απόδοση των πάνελ τείνει να μειωθεί. Εκτιμάται ότι πρέπει να αποσύρετε 0,4% ανά πρόσθετο βαθμό για τη μέση απόδοση μιας εγκατάστασης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι ηλιακές εγκαταστάσεις έχουν μια μέση χρονιά -επιστροφή στη Βρετάνη από ό, τι στην Κορσική !

Σημάδι των πάνελ και της ηλιακής παραγωγής

Απο Τα ηλιακά πάνελ περιβλήματος μπορούν να δουν πέφτουν οι αποδόσεις τους, Δεδομένου ότι τα ηλιακά κύτταρα δεν λαμβάνουν τόσο φως όσο πρέπει. Η απώλεια ενέργειας μιας διακεκομμένης μονάδας εκτιμάται στο 5%.

Η δυνητικά τακτική κατάθεση σκόνης, χιονιού, νεκρών φύλλων κλπ … είναι επομένως ένας παράγοντας παραλλαγής που πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό της παραγωγής της ηλιακής εγκατάστασής σας.

Αποδοτικότητα των ηλιακών μετατροπέων και παραγωγή της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης

Η ηλιακή σας παραγωγή μπορεί επίσης να εξαρτάται από την ποιότητα των μετατροπέων σας. Αυτά τα βασικά αξεσουάρ για τη μετατροπή του τρέχοντος προϊόντος σε εναλλασσόμενο ρεύμα ικανό να τροφοδοτεί τις ηλεκτρικές σας συσκευές δεν έχουν όλες την ίδια απόδοση.

Η ηλικία των ενοτήτων σας επηρεάζει την ετήσια παραγωγή της ηλιακής σας εγκατάστασης

Τελικά, Η ηλικία των ηλιακών μονάδων είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη Εάν θέλετε να υπολογίσετε την ετήσια παραγωγή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης που είναι ήδη αρκετά χρόνια. Η απώλεια ισχύος των μονάδων αξιολογείται σε 0,5% ετησίως.

Πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγει ηλιακούς συλλέκτες το χρόνο ?

Στη Γαλλία, εκτιμάται ότιΜια μέση φωτοβολταϊκή εγκατάσταση (ή περίπου 3 kwc) θα παράγει 3.200 kWh ετησίως, Εάν είναι εγκατεστημένο σε καλές συνθήκες.

Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση πρέπει να εξισορροπείται σύμφωνα με τους παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω. Ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής που είναι εγκατεστημένος στη νότια Γαλλία θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 5% περισσότερο από ένα σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που είναι εγκατεστημένο στα βορειοανατολικά της χώρας.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ?

Κατατάσσουμε τις μέσες παραγωγές φωτοβολταϊκής εγκατάστασης από την KWC σε 4 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές στη Γαλλία

Γεωγραφική περιοχή Ετήσια παραγωγή από την KWC
Βορειοανατολικός 800 έως 1.000 kWh / kWC
Διαγώνια Βρετάνη/Haute-Savoie 1.000 και 1.100 kWh / kwc
Νοτιοδυτικό/βόρειο τμήμα του Ρόνε-Άλπες 1.100 και 1.200 kWh / kWC
Νότος 1.200 και 1.400 kWh / kWC

Πώς να υπολογίσετε την παραγωγή μιας ηλιακής εγκατάστασης ?

Για Υπολογίστε την ετήσια παραγωγή ενός ηλιακού συστήματος, χρειάζεστε πρώτα Γνωρίστε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που μπορεί να προσφέρει μόνο ένα φωτοβολταϊκό πίνακα.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να λάβετε υπόψη δύο στοιχεία:

Η ισχύς του πίνακα (που εκφράζεται σε κιλοβάτ-κλειδί ή KWC, δηλαδή την πιθανή παραγωγή από ένα νέο πάνελ υπό βέλτιστες συνθήκες ηλιοφάνειας, θερμοκρασίας, προσανατολισμού, κλίσης κλπ.). Γενικά, αυτή η μονάδα Crest Power εκτιμάται μεταξύ 280 και 450 τουαλετών.

Η απόδοση του πίνακα, δηλαδή την ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που θα είναι πραγματικά ικανή να μετατρέψει σε ηλεκτρικό ρεύμα. Κατά κανόνα, ο τελευταίος είναι μεταξύ 7 και 24 %.

Στη συνέχεια, για να προσδιορίσετε τη συνολική ισχύ της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης σας, είναι δυνατές δύο λύσεις.

Παραγωγή ηλιακής εγκατάστασης

Γνωρίζετε τον αριθμό των πάνελ που θα αποτελείται η εγκατάστασή σας

Γνωρίζετε τον αριθμό των πάνελ που θα αποτελείται η εγκατάστασή σας ? Σε αυτή την περίπτωση, η μέγιστη ετήσια παραγωγή του φωτοβολταϊκού σταθμού σας θα είναι ίση με Η μονάδα Crest Power πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ηλιακών συλλεκτών στην εγκατάστασή σας.

Πάρτε ένα παράδειγμα, για μια εγκατάσταση 25 πάνελ 375 WC. Η μέγιστη ετήσια παραγωγή θα είναι ίση με 25 x 375 WC = 9375 WC

Γνωρίζετε τον αριθμό των οροφών M2 που διατίθενται στην ηλιακή εγκατάσταση

Θέλετε να καθορίσετε τη μέγιστη ισχύ ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ανάλογα με τον αριθμό του M2 της οροφής στην οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε τα πάνελ σας ? Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να επαναφέρετε Η δύναμη κορυφής ενός πίνακα ανά M2 και στη συνέχεια πολλαπλασιάστε αυτό το αποτέλεσμα με τον αριθμό των διαθέσιμων M2.

Φανταστείτε ότι είμαστε παρουσία ενός πλαισίου 1,2 m2 για μέγιστη ισχύ 375 WC, και ένας διαθέσιμος χώρος στην οροφή των 35 m2.

Η μέγιστη ετήσια παραγωγή θα είναι ίση με = (375 WC/1,2 M2) x 35m2 = 7720 WC.

Η στάθμιση της παραγωγής κορυφής

Προσοχή ! Με την Crest Power, έχετε μόνο μια μέγιστη εκτίμηση : Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να υπολογίζετε σε μια τέτοια ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μόλις η εγκατάστασή σας είναι σε λειτουργία. Ο υπολογισμός της μέγιστης ισχύος είναι μόνο το πρώτο βήμα !

Για να αξιολογήσετε την πραγματική ετήσια παραγωγή, πρέπει να ζυγίζετε αυτό το αποτέλεσμα με διαφορετικούς συντελεστές. Για παράδειγμα, ανάλογα με τον προσανατολισμό των πάνελ σας και την κλίση της οροφής σας, δεν θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

Αν συνεχίσουμε το δεύτερο παράδειγμα. Η στέγη σας αντιμετωπίζει νότια, αλλά η κλίση της οροφής σας είναι στους 45 ° (και όχι 30 °).

Πρέπει να ζυγίζετε τη βέλτιστη παραγωγή σας με συντελεστή 96%, ή 7720 WC x 0.96 = 7411 WC.

Με τον ίδιο τρόπο, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ποσοστά στάθμισης εάν ζείτε στα βορειοανατολικά της Γαλλίας κλπ ..

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ?

Εφόσον ο αριθμός των παραγόντων που επηρεάζουν την ετήσια παραγωγή των ηλιακών σας συλλέκτων είναι σημαντικός, είναι προτιμότερο να ζητήσετε τις συμβουλές και τις συμβουλές ενός επαγγελματία στον τομέα.
Οι ενεργειακοί σύμβουλοι του ηλιακού μου κιτ είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τη φωτοβολταϊκή παραγωγή σας σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της περιοχής σας, της διαμονής σας, του περιβάλλοντος κλπ
Στη συνέχεια, θα έχετε τα πιο αξιόπιστα στοιχεία για να διαπιστώσετε εάν μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι πραγματικά κερδοφόρα για το σπίτι σας !

Είναι η παραγωγή ηλιακών συλλεκτών τα ίδια κάθε χρόνο ?

Με τα χρόνια, η παραγωγή ηλιακών συλλεκτών καθώς και οι αποδόσεις τους τείνουν να μειώνονται. Εκτιμάται ότι απώλειες αποδοτικότητας Ο κατηγορούμενος από μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση είναι της τάξης του 0,5 και 1 % ετησίως.

Έτσι, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μια μονάδα παραγωγής ενέργειας σε λειτουργία για 25 χρόνια παράγει το 80% των αρχικών δυνατοτήτων του, εάν διατηρείται σωστά.

Στην ερώτηση: Η αδιαφορία του γυαλιού που καλύπτει τα φωτοβολταϊκά κύτταρα των ηλιακών σας συλλεκτών. Με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα είναι λιγότερο ευαίσθητα στην ηλιακή ακτινοβολία και επομένως χάνουν την απόδοσή τους.

Ωστόσο, δεδομένης της μακροζωίας των φωτοβολταϊκών πάνελ, αυτή η πτώση της απόδοσης δεν ενοχλεί τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία μιας τέτοιας εγκατάστασης. Ομοίως, με κέρδη στο ενεργειακό σας κόστος, είτε με την αυτοκατασκευή της παραγωγής σας, είτε με την επανέναρξη της παραγωγής σας στο δίκτυο (μεταπώληση επιπλέον ή συνολικά), είναι λογικό να πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε στην απόδοση της επένδυσης πριν από το τέλος του Η ζωή των πάνελ σας.

Ετήσια παραγωγή ηλιακού πίνακα

Πώς να βελτιστοποιήσω την παραγωγή των ηλιακών μου πάνελ ?

Θέλετε να τοποθετήσετε ηλιακά πάνελ σε στέγες ? Εδώ είναι τα στοιχεία που πρέπει να ελεγχθούν πρώτα για να βελτιστοποιήσετε την παραγωγή των πάνελ σας:

  • Η πιθανή ηλιοφάνεια της οροφής σας (Είναι καλά προσανατολισμένο, υπάρχουν περιοχές προβλεπόμενων σκιών ? Σαν μια μάλλον ηλιόλουστη περιοχή ?Ουσία
  • Η κλίση της οροφής σας (Έχει ένα βαθμό κλίσης περίπου 30 ° ? Έχετε μια επίπεδη οροφή ή αντίθετα μια πολύ απότομη οροφή ?Ουσία

Μόλις γίνει αυτές οι παρατηρήσεις, μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε τι μπορεί να είναι: Εάν ένα δέντρο προβάλλει μια σκιά που θα καταστρέψει την κερδοφορία του έργου σας, ίσως θα ήταν χρήσιμο να το κλαδεύετε.

Σε κάθε περίπτωση, μην διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές από έμπειρους επαγγελματίες. Με τους ειδικούς τους, θα σας πουν εάν το έργο σας είναι εφικτό, κερδοφόρο, υπό ποιες συνθήκες κλπ ..

Όταν η εγκατάστασή σας είναι σε λειτουργία, σκεφτείτε τη συντήρηση. Για να βελτιστοποιήσετε την ετήσια παραγωγή των ηλιακών σας συλλεκτών, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα δέντρα που θα μπορούσαν να προβάλλουν μια σκιά στο κτίριο σας κόβονται. Ομοίως, δώστε προσοχή στα νεκρά φύλλα, τη σκόνη, το χιόνι και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που μπορεί να είναι ένα κομμάτι των πάνελ σας καθαρίζονται τακτικά. Για να γίνει αυτό, ένα απλό πέρασμα ενός καθαρού πίδακα νερού είναι επαρκές.

Τέλος, αντικαταστήστε τον χρησιμοποιημένο εξοπλισμό εγκαίρως. Για παράδειγμα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η διάρκεια ζωής των μετατροπέων είναι περίπου 12 χρόνια. Ομοίως, μια μπαταρία έχει διάρκεια ζωής 10 ετών. Για να απολαύσετε μια σωστή απόδοση, μην ξεχάσετε να τα αλλάξετε !

συμπέρασμα

Επειδή Κάθε έργο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πλαισίων στην οροφή είναι μοναδικό, Είναι αδύνατο να συγκριθούν τα έργα μεταξύ τους. Επίσης, για να εκτιμήσετε όσο το δυνατόν πιο λεπτή την ετήσια παραγωγή στην οποία μπορείτε να μετρήσετε εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκές μονάδες στην οροφή του σπιτιού σας, καλέστε τους επαγγελματίες.

Θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη τοποθεσία για τον σταθμό παραγωγής ενέργειας, αλλά και το βέλτιστο μέγεθος της ηλιακής εγκατάστασης για να ανταποκριθείτε στο έργο σας, τις ρυθμίσεις που πρέπει να εξετάσετε, τον τύπο των πάνελ προσαρμοσμένων στην κατάστασή σας ανάλογα με την τιμή τους κλπ ..

Με τις συμβουλές τους, θα έχετε όλες τις κάρτες στο χέρι για να αξιολογήσετε εάν η παραγωγή ενός φωτοβολταϊκού σταθμού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας, αν σας επιτρέπει να κάνετε την επένδυσή σας κερδοφόρα … και θα είναι επίσης σταθεροί εταίροι για τη διατήρηση της Η εγκατάστασή σας !

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ετήσια παραγωγή ηλιακών συλλεκτών

Τι παραγωγή kWh ενός ηλιακού πίνακα ?

Στη Γαλλία, πάνω από το 85 % των ηλιακών εγκαταστάσεων είναι 3 kwc ή λιγότερο. Μια εγκατάσταση 3 kWC θα παράγει γενικά περίπου 3.200 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος.

Ποια είναι η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα ?

Τα πολυκρυσταλλικά πάνελ έχουν αποδόσεις μεταξύ 14 και 18 %. Τα μονοκρυσταλλικά πάνελ έχουν την καλύτερη απόδοση στην αγορά με τις αποδόσεις σήμερα φθάνοντας το 24 %.

Απόδοση ηλιακού πίνακα | Υπολογισμός και εξηγήσεις (2023)

Η απόδοση των σημερινών φωτοβολταϊκών ηλιακών συλλεκτών είναι μεταξύ 7 και 24 %, ανάλογα με το μοντέλο.

Αλλά τι είναι Η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα ? Και πώς να το βελτιώσετε ?

Σας εξηγούμε !

✅ Η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα αντιστοιχεί στην ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει, σε σύγκριση με την ενέργεια του ήλιου που λαμβάνεται

✅ Θα έχετε τις καλύτερες αποδόσεις χάρη σε μονοκρυσταλλικούς ηλιακούς συλλέκτες

✅ Η απόδοση της ηλιακής σας εγκατάστασης εξαρτάται από τον ήλιο, τον προσανατολισμό και την κλίση της οροφής, τη θερμοκρασία και την καθαριότητα των πάνελ σας

Αποκτήστε την εξατομικευμένη προσφορά σας για ηλιακούς συλλέκτες με την καλύτερη απόδοση εισάγοντας τη διεύθυνσή σας παρακάτω:

Τα στοιχεία επικοινωνίας δεν είναι απαραίτητα για την πρόσβαση στα αποτελέσματα.

Περίληψη :

Κάντε κλικ σε ένα παρακάτω στοιχείο για να συμβουλευτείτε απευθείας τι σας ενδιαφέρει:

  • Ορισμός και υπολογισμός της απόδοσης ενός ηλιακού πίνακα
  • Απόδοση διαφορετικών τύπων πάνελ
  • Ισχύς και επιφάνεια μιας εγκατάστασης
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση μιας ηλιακής εγκατάστασης
  • Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα ?

Απόδοση ηλιακού πίνακα: Ορισμός

Η απόδοση ενός φωτοβολταϊκού πίνακα αντιστοιχεί Η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει, σε σύγκριση με την ηλιακή ενέργεια που λαμβάνεται.

Επομένως, η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα εκφράζεται ως ποσοστό: όσο υψηλότερη είναι, τόσο πιο αποτελεσματική είναι ο ηλιακός πίνακας.

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά φύλλα των ηλιακών σας συλλεκτών:

Για παράδειγμα, στο παραπάνω τεχνικό φύλλο, βλέπουμε ότι η απόδοση του εν λόγω ηλιακού πίνακα είναι 19,6 %.

Αυτό σημαίνει ότι ο ηλιακός πίνακας Μετασχηματίζει το 19,6 % της ηλιακής ενέργειας ηλεκτρική ενέργεια.

Σήμερα, οι αποδόσεις των ηλιακών συλλεκτών ποικίλλουν μεταξύ τους 7 και 24 %.

Αναρωτιέστε τον εαυτό σας χωρίς μια ακτή που εξηγεί μια τέτοια διαφορά.

Είναι απλά η τεχνολογία που χρησιμοποιείται και η ποιότητα των φωτοβολταϊκών κυττάρων των πάνελ: σας το εξηγώ σε λίγα λεπτά.

Υπολογισμός της απόδοσης ενός ηλιακού πίνακα

Για τον υπολογισμό της απόδοσης ενός φωτοβολταϊκού πίνακα, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:

Οι καλύτερες αποδόσεις χάρη στο μονοκρυσταλλικό

Εάν έχετε ήδη κάνει κάποια έρευνα για ηλιακούς συλλέκτες, πρέπει να έχετε ακούσει “Μονοκρυσταλλική” και “Πολυκρυσταλλικά” πάνελ.

Αυτοί είναι δύο τύποι φωτοβολταϊκών πάνελ κατασκευασμένων από κρυσταλλικό πυρίτιο, υλικό ημιαγωγού που εξάγεται από πυρίικα.

Λίγο γνωστό, το πυρίτιο είναι ωστόσο το πιο παρόν χημικό στη γη, μετά το οξυγόνο.

Ως εκ τούτου, από αυτό το υλικό κατασκευάζονται τα φωτοβολταϊκά κύτταρα του ηλιακού πίνακα, είτε μονοκρυσταλλικές είτε πολυκρυσταλλικές.

Τι γίνεται με τις αποδόσεις ?

Τα πολυκρυσταλλικά πάνελ έχουν αποδόσεις μεταξύ 14 και 18 %.

Όσο για τα μονοκρυσταλλικά πάνελ, εμφανίζουν την καλύτερη απόδοση στην αγορά μακράν με τις αποδόσεις που φθάνουν σήμερα 24 % ! Πλησιάζουμε σταδιακά το θεωρητική μέγιστη απόδοση 31 %.

Το κόστος και η ασύγκριτη απόδοση τους το καθιστούν συχνά τα καλύτερα ηλιακά πάνελ για μια ηλιακή εγκατάσταση στην αυτο -κατανάλωση.

Γι ‘αυτό στο Otovo, προσφέρουμε μόνο μονοκρυσταλλικά ηλιακά πάνελ.

Από την άποψη της τιμής, προσφέρουμε την εγκατάσταση 3 kWC (7 μονοκρυσταλλικές ηλιακές συλλέκτες) από:

Υπάρχουν επίσης Άμορφα ηλιακά πάνελ, Αποτελείται μόνο από 1 % πυρίτιο.

Η απόδοση τους είναι μόνο μεταξύ 6 και 9 %, γεγονός που εξηγεί ότι αυτός ο τύπος πάνελ χρησιμοποιείται πολύ λίγο σήμερα.

Ισχύς και επιφάνεια μιας εγκατάστασης

Υπολογίστε τη δύναμη ενός ηλιακού πίνακα

Γνωρίζετε τώρα ποια είναι η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα.

Αλλά προσέξτε να μην το συγχέετε με τη δύναμή του.

Η μέγιστη ηλεκτρική ενέργεια ενός ηλιακού πίνακα εκφράζεται Watts-Head (συντομογραφία WC).

Καθορίζεται υποβάλλοντας τον πίνακα στις ακόλουθες συνθήκες, που ονομάζεται Οι συνθήκες STC (για τυποποιημένες συνθήκες δοκιμής) ::

  • Ηλιοφάνεια των 1.000 watts/m²
  • Θερμοκρασία περιβάλλοντος 25 ° C
  • Προσανατολισμός προς τα νότια
  • Κλίση περίπου 30 °
  • Απόχρωση.

Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, η δύναμη των ηλιακών συλλεκτών αυξάνεται συνεχώς.

Στο Otovo προσφέρουμε ηλιακούς συλλέκτες με εξουσίες που κυμαίνονται από 360 έως 410 τουαλέτες.

Σύνδεσμος μεταξύ ισχύος και επιφάνειας

Σήμερα, ένα μονοκρυσταλλικό ηλιακό πάνελ μετρά κατά μέσο όρο 1,7 m ανά 1 m, Για μια δύναμη κορυφής των 375 τουαλετών.

Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε εγκατάσταση ηλιακής εγκατάστασης 3 kWC ή 3.000 WC, χρειάζεστε (3.000/375 =) 8 πάνελ.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια επιφάνεια ηλιακών συλλεκτών περίπου 16 m² στην οροφή σας.

Τώρα ας πάρουμε ένα μονοκρυσταλλικό πάνελ που μετράει επίσης 1,7 m κατά 1 m, αλλά με ισχύ 425 τουαλετών.

Για να αποκτήσετε μια εγκατάσταση 3 kWC, θα χρειαστείτε (3000/425 =) 7 ηλιακούς συλλέκτες ή περίπου 14 m² επιφάνειας.

Τι πρέπει λοιπόν να θυμόμαστε ?

  • Μια εγκατάσταση 3 kWC που αποτελείται από πάνελ 375 WC παράγει τόσο ηλεκτρικό ρεύμα όσο μια εγκατάσταση που αποτελείται από πίνακες 425 WC
  • Η ισχύς ενός πίνακα παίζει μόνο στον αριθμό των πλαισίων που θα εγκατασταθούν για να φτάσουν σε μια επιθυμητή ισχύ εγκατάστασης.

Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο
αποδίδει ?

Αρκετά στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν, στο hause ή προς τα κάτω, Η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα:

  • Ο τύπος της χρησιμοποιούμενης τεχνολογίας (μονοκριταλική, πολυκρυτταρική ή άμορφη)
  • Το επίπεδο ηλιοφάνειας του σπιτιού σας
  • Εφέ μικροκλμάνων
  • Τον προσανατολισμό του σπιτιού σας
  • Την κλίση της οροφής σας
  • Ο τύπος ενσωμάτωσης (ενσωμάτωση στο κτίριο ή υπερτιθέμενο)
  • Αποχρώσεις από στενά ή μακρινά εμπόδια
  • Την εξωτερική θερμοκρασία

Εδώ είναι Οι συμβουλές μας για την καλύτερη απόδοση και να παράγουν μέγιστη ηλεκτρική ενέργεια.

Το επίπεδο ηλιοφάνειας σας

Είναι απλό: όσο περισσότερο έχει το σπίτι σας παρατεταμένη ηλιοφάνεια, Καλύτερα θα είναι η παραγωγή της ηλιακής σας εγκατάστασης.

Ωστόσο, η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών δεν προορίζεται μόνο για τους κατοίκους της νότιας Γαλλίας.

Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, μπορείτε να παράγετε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψετε έως και το 50 % της κατανάλωσης ηλεκτρικής σας ενέργειας, Όπου κι αν ζείτε στη Γαλλία.

Για να σας βοηθήσουμε να δείτε πιο καθαρά, έχουμε κάνει μια ενδεικτική κάρτα.

Υποδεικνύει τη μέση ετήσια δυναμική παραγωγή σε KWH ανά κιλοβατρώτη (KWC) φωτοβολταϊκών πάνελ υπό βέλτιστες συνθήκες (κλίση 30 ° και προσανατολισμός που βλέπει νότια).

Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 3 kWC στην περιοχή του Μπορντό θα έχει ετήσια παραγωγή 3 x 1.200 = 3.600 kWh.

Εφέ μικροκλιμ πόσκα

Για τον υπολογισμό της παραγωγής ηλιακής ενέργειας, είναι σημαντικό επίσης να ληφθεί υπόψη Εφέ μικροκλιμ πόσκα.

Αυτές είναι κλιματικές συνθήκες ειδικές για μια περιορισμένη γεωγραφική περιοχή και διαφορετικές από το γενικό κλίμα της περιοχής.

Τα οφέλη της λεκάνης Arcachon, για παράδειγμα, από υψηλότερο ρυθμό ηλιοφάνειας από την υπόλοιπη περιοχή: τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ήπια χειμώνες.

Αυτό το μικροκλίμα έχει αξιοσημείωτες επιδράσεις στην απόδοση των ηλιακών συλλεκτών στην περιοχή αυτή.

Επομένως, μια ηλιακή εγκατάσταση που τίθεται υπό βέλτιστες συνθήκες θα παράγει έτσι Πάνω από 4.000 kWh Στη λεκάνη Arcachon έναντι 3.600 kWh για την ίδια εγκατάσταση στο Μπορντό.

Προσανατολισμός των ηλιακών συλλεκτών

Στη Γαλλία, οι ηλιακοί σας συλλέκτες θα καταγράψουν το πιο φως καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους Εάν αντιμετωπίζουν νότια.

Αλλά ακόμα κι αν η οροφή σας δεν είναι προσανατολισμένη νότια, η ηλιακή σας εγκατάσταση θα είναι κερδοφόρα !

Θα παράγετε απλά λίγο λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα από ό, τι αν τα πάνελ σας αντιμετωπίζουν νότια.

Απλά θυμηθείτε ότι όλες οι κατευθυντήριες γραμμές είναι ενδιαφέρουσες, Εκτός από τα βόρεια, τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά : Η παραγωγή θα είναι πράγματι πολύ χαμηλή για να είναι κερδοφόρα μια εγκατάσταση.

Τώρα ας δούμε τι πρόκειται για την κλίση των ηλιακών συλλεκτών.

Η κλίση των ηλιακών συλλεκτών

Για να παραχθεί η μέγιστη ηλεκτρική ενέργεια, οι ακτίνες του ήλιου πρέπει να φτάσουν τα φωτοβολταϊκά πάνελ σας κάθετα.

Αλλά ο αγώνας του ήλιου ποικίλλει κατά τη διάρκεια των εποχών.

Η βέλτιστη κλίση των ηλιακών σας συλλεκτών είναι 30 έως 35 ° σε σύγκριση με την οριζόντια, που σας επιτρέπει να παράγετε όσο το δυνατόν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

Και πάλι, αυτές είναι οι βέλτιστες συνθήκες: η κλίση της οροφής σας δεν επηρεάζει δραστικά την απόδοση των ηλιακών σας συλλέκτων.

Για να συνειδητοποιήσετε τον αντίκτυπο του προσανατολισμού και της κλίσης στην απόδοση των ηλιακών συλλεκτών, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον πίνακα:

Παρέχει που πρέπει να εφαρμοστούν παράγοντες διόρθωσης στην παραγωγή αναμένεται σύμφωνα με τον προσανατολισμό της και την κλίση της.

Για παράδειγμα: το έχουμε δει λίγο πριν, μια εγκατάσταση 3 kWC στο Μπορντό, των οποίων τα πάνελ είναι κλίση στους 30 ° και η αντιμετώπιση του νότου θα παράγει 3.600 kWh ετησίως.

Η ίδια εγκατάσταση που αντιμετωπίζει η West θα παράγει 3.600 x 93% = 3.348 kWh.

Σκιά

Εάν ένα ή περισσότερα από τα ηλιακά πάνελ σας είναι σκιασμένα σε ένα σημείο της ημέρας, αυτό επηρεάζει την παραγωγή της ηλιακής σας εγκατάστασης.

Επειδή ένας ηλιακός πίνακας στη σκιά παράγει λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Έτσι το καλύτερο είναι να εγκαταστήσετε τα ηλιακά πάνελ σας έτσι ότι δεν είναι ποτέ στη σκιά.

Η επίδραση της θερμοκρασίας

Η θερμοκρασία έχει επίσης αντίκτυπο στην απόδοση των ηλιακών σας πάνελ.

Ένα ηλιακό πάνελ που υφίσταται θερμοκρασία άνω των 25 ° C χάνω μέχρι Απόδοση 0,5 % κατά πρόσθετο βαθμό.

Για παράδειγμα, οι ηλιακοί σας συλλέκτες εκτίθενται σε θερμοκρασία 40 ° C.

Στη συνέχεια (40 – 25 =) 15 ° περισσότερο από τη βέλτιστη θερμοκρασία 25 ° C.

Επομένως, οι αποδόσεις των πάνελ σας θα υποβαθμιστούν κατά 15 ° Χ 0,5 % = 7,5 %.

Εάν τα πάνελ σας έχουν απόδοση 24 %, επομένως θα είναι (24 % x (100 % – 7,5 % =) 22,2 % κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ευτυχώς, Μπορείτε να περιορίσετε δραστικά αυτές τις απώλειες απόδοση παραγωγής:

  • Επιλέγοντας πρόσφατους και ποιοτικούς ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίες περιορίζουν τις απώλειες σε μόλις 0,25 % ανά βαθμό άνω των 25 ° C
  • Εγκαθιστώντας τους ηλιακούς συλλέκτες Suilimoition. Αυτός ο τύπος εγκατάστασης επιτρέπει στους πίνακες να εκκενώσουν καλύτερα τη θερμότητα παρά με μια εγκατάσταση στην ενσωμάτωση στο πλαίσιο, χάρη στο χώρο μεταξύ των ηλιακών συλλεκτών και του στοιχείου κάλυψης της οροφής σας. Οι ηλιακοί σας συλλέκτες διατηρούν έτσι υψηλό επίπεδο παραγωγής, ακόμη και σε περίπτωση υψηλής θερμότητας.

Η καθαριότητα των ηλιακών σας συλλεκτών

Τέλος, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η πρόθεση των ηλιακών σας συλλεκτών.

Πράγματι, διάφορες γερμανικές μελέτες έχουν δείξει ότι παραδίδουν τακτικά φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις 2 έως 7 % Περισσότερα ότι εκείνοι που δεν διατηρούνται.

Μην ξεχάσετε λοιπόν να έχετε ένα μαλακό σφουγγάρι στους ηλιακούς σας συλλέκτες μία φορά το χρόνο.

Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τηλεσκοπική σκούπα από το έδαφος.

Εξέλιξη της απόδοσης στο χρόνο

Όπως κάθε αντικείμενο, οι ηλιακοί συλλέκτες φθείρονται με το χρόνο.

Λόγω της φυσικής φθοράς, η απόδοση των ηλιακών συλλεκτών μειώνεται πολύ ελαφρώς κάθε χρόνο: μιλάμε για μείωση της απόδοσης μόνο 0,2 % ετησίως Για ηλιακά πάνελ που έγιναν σήμερα.

Τώρα, είναι η σειρά σας

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αποδόσεις ηλιακού πίνακα Πριν φτάσετε στο έργο σας.

Τώρα θα ήθελα να σας δώσω το πάτωμα:

Γνωρίζατε ότι υπήρχε διαφορά στην απόδοση ανάλογα με τον τύπο ηλιακού πίνακα ?

Θα θέλατε να εμβαθύνουμε ένα συγκεκριμένο σημείο ?

Σε κάθε περίπτωση, μοιραστείτε αυτόν τον οδηγό και αφήστε μου ένα σχόλιο παρακάτω !

Συχνές ερωτήσεις

�� Ποια είναι η απόδοση ενός ηλιακού πίνακα ?

Τα πολυκρυσταλλικά πάνελ έχουν αποδόσεις μεταξύ 14 και 18 %. Όσο για τα μονοκρυσταλλικά πάνελ, εμφανίζουν την καλύτερη απόδοση στην αγορά μακράν με τις αποδόσεις που φθάνουν σήμερα 24 % !

❓ Ποια παραγωγή με 3 kwc ανά ημέρα ?

Στη Γαλλία, μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 3 kWC που παράγεται μεταξύ 3.000 και 4.200 kWh ετησίως, είτε 8.2 και 11.5 kWh την ημέρα.

☀️ Ποια είναι η παραγωγή ενός ηλιακού πίνακα ανά έτος ?

Στη Γαλλία και κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες (νότιος προσανατολισμός και κλίση 30 °), 1 kWC φωτοβολταϊκών πάνελ που παράγονται από 800 έως 1.400 kWh ετησίως, Ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή.

�� Είναι πραγματικά κερδοφόρο η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ?

Ναι, η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στη Γαλλία είναι κερδοφόρα, τόσο στο βορρά όσο και στο νότο.

Μια ηλιακή εγκατάσταση είναι κερδοφόρα κατά μέσο όρο στο 10 έως 15 ετών.

38 Σχόλια

Yann στις 4 Σεπτεμβρίου 2022

Γεια σας, έχω μια εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε από εσάς τον Ιανουάριο του 2020 και είμαι πολύ ικανοποιημένος με αυτό. Τεχνικές πληροφορίες: 6kW (προς τα νότια).
Σκέφτομαι μια αύξηση της εξουσίας επειδή έχω επίσης δωρεάν στέγη δυτικά. Έχω λοιπόν μερικές ερωτήσεις:
Αυτό είναι εξουσιοδοτημένο σε σχέση με το συμβόλαιο μεταπώλησής μου και την εγκατάστασή μου ?
Είναι οικονομικά ενδιαφέρον ?
σε ευχαριστώ για

Laura d’Otovo στις 30 Σεπτεμβρίου 2022

Καλημέρα,
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
Ο συνάδελφός μου Marie, Solar Expert, θα επικοινωνήσει μαζί σας για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας, θα είναι απλούστερο, έτσι ��
Τα λέμε σύντομα, Laura d’Otovo

Boudvin στις 13 Ιουλίου 2022

Μόλις έκανα μια μελέτη από έναν προμηθευτή και έναν εγκαταστάτη ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ.
Για ένα σπίτι 60 m², η εταιρεία μου προσφέρει την εγκατάσταση 10 πάνελ 330 WC. Ή δύναμη 3300WC.
Προμήθεια+εγκατάσταση = 22.900 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του φόρου, που μου φαίνεται πολύ ακριβό. Τι νομίζετε ?
Επιπλέον, η τεχνική υλοποίηση δεν μου φαίνεται δυνατόν. Μετά από τους ελέγχους μου, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε 7 πλαίσια, τα οποία θα μειώσουν την ισχύ της ισχύος. Τι νομίζετε?

Laura d’Otovo την 1η Αυγούστου 2022

Καλημέρα,
€ 22.900 για εγκατάσταση 3,3 kWC (= 3.300 WC), είναι ένα υπερτιμημένο απόσπασμα !
Για να σας δώσουμε μια ιδέα, προσφέρουμε την ηλιακή εγκατάσταση 3 kWC από € 6.300 και αυτή των 6 kWC από € 9.900.
Δεν συνιστώ να υπογράψω την προσφορά σας με αυτήν την επιχείρηση των οποίων οι επιχειρηματικές πρακτικές φαίνονται πολύ αμφίβολες για μένα ..
Εάν θέλετε να λάβετε μια προσφορά ηλιακής προσφοράς Otovo, μεταβείτε στον ιστότοπό μας και εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας στη γραμμή αναζήτησης του δωρεάν προσομοιωτή μας ��
Τα λέμε σύντομα !

Patricia στις 26 Ιουνίου 2022

Καλημέρα
Είναι πιο ενδιαφέρον να εγκαταστήσετε 22 πάνελ για παράδειγμα σε μια οροφή ή να διαιρέσετε τον αριθμό των πλαισίων σε δύο πλευρές οροφής ανά.Παράδειγμα 14 και 8 πάνελ προκειμένου να επωφεληθούν από τον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. στο πρώτο τμήμα στέγης και από τις 3 μ.μ. από την άλλη πλευρά. Διαιρώντας σε δύο πλευρές οροφής παρήγαγε την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας σαν να είχαμε εγκαταστήσει την ίδια ποσότητα σε κλίση ? Πρέπει να εγκαταστήσουμε έναν μετατροπέα ή δύο σε περίπτωση που τα πάνελ είναι σε δύο πλαγιές οροφής ? Μπορούμε να συνδυάσουμε έναν τυπικό μετατροπέα με μικρο -κύματα ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Πατρικία.

Laura d’Otovo στις 5 Αυγούστου 2022

Γεια σας, δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, εξαρτάται πραγματικά από τον προσανατολισμό της οροφής σας.
Εάν έχετε στέγη στέγης και μια άλλη πλήρη ανατολή, θα είναι πιο ενδιαφέρον να εγκαταστήσετε ηλιακούς συλλέκτες στα τμήματα 2 οροφής σας.
Στη συνέχεια, θα είναι απαραίτητο να επιλέξετε μεταξύ ενός μετατροπέα αλυσίδας με βελτιστοποιητές ή μικροκύματα (ένας ενιαίος μετατροπέας δεν θα είναι καθόλου ενδιαφέρουσα σε αυτή τη διαμόρφωση). Τα λέμε σύντομα, Laura d’Otovo

Τουρκικό Magali στις 19 Απριλίου 2022

Γεια σας, έμαθα για τις εξηγήσεις σας και έμαθα πολλά.
Μου προσφέρεται η εγκατάσταση 16 ηλιακών συλλεκτών ή 6 kwc με εικονική μπαταρία που μου επιτρέπει να αποθηκεύσω αχρησιμοποίητη ενέργεια. Καταναλώνω 15.000 kWh/έτος. Αυτή η εγκατάσταση θα είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις ανάγκες μου. Ευχαριστώ.

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 6 Μαΐου 2022

Καλημέρα,
Χωρίς περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το ηλιακό σας έργο, είναι δύσκολο να απαντήσετε με βεβαιότητα.
Φαίνεται δύσκολο για μένα ότι η εγκατάστασή σας είναι αρκετή για να καλύψει όλες τις ανάγκες σας, επειδή το χειμώνα, οι ηλιακοί σας συλλέκτες παράγουν ελάχιστα ενώ οι ανάγκες σας στην ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντικές.
Επομένως, θα ήταν απαραίτητο να έχετε μια πολύ σημαντική παραγωγή το καλοκαίρι που σας επιτρέπει να καλύψετε όλες τις καλοκαιρινές σας ανάγκες και να αποθηκεύσετε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψετε μέρος των αναγκών σας το χειμώνα, κάτι που μου φαίνεται δύσκολο.
Τα λέμε σύντομα

Jean στις 11 Μαρτίου 2022

Γεια σας ευχαριστώ για όλες αυτές τις λεπτομέρειες, ωστόσο, μου φαίνεται ότι η συλλογιστική στο M2 θα ήταν απλούστερη και πιο προσιτή παρά το διαφορετικό μέγεθος των πάνελ . Σημείωση λέτε: ☀️ Ποια είναι η παραγωγή ενός ηλιακού πίνακα ανά έτος ?
Στη Γαλλία και κάτω από τις βέλτιστες συνθήκες (νότιος προσανατολισμός και κλίση 30 °), 1 kWC φωτοβολταϊκών πάνελ που παράγονται από 800 έως 1.400 kWC ετησίως.
Υποθέτω ότι πρέπει να διαβάζετε kwh ετησίως.
Στην εγκατάσταση μιλάτε για το πόσο παράγει 1 m2 ετησίως στο kwh ευχαριστώ. τζιν παντελονι

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 15 Απριλίου 2022

Γεια σας Jean,
Πρώτα απ ‘όλα, σας ευχαριστώ για την πολύ δίκαιη παρατήρησή σας: Υπήρχε ένα τυπογραφικό.
Έπρεπε να διαβάσετε καλά: 1 kwc φωτοβολταϊκών πάνελ που παράγονται από 800 έως 1.400 kWh ανά έτος.
Μόλις το διόρθωσα.
Όπως επισημαίνετε, το μέγεθος των ηλιακών συλλεκτών μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο.
Τούτου λεχθέντος, εδώ είναι μια ιδέα της κατεχόμενης επιφάνειας σύμφωνα με τη δύναμη της εγκατάστασης:
– 3 kWC (8 πάνελ): 16 m²
– 6 kWC (16 πάνελ): 32 m²
– 9 kWC (24 πάνελ): 48 m².
Ελπίζω να απαντήσει στην ερώτησή σας.

Mauran στις 2 Δεκεμβρίου 2021

Καλημέρα,
Σας ευχαριστούμε πρώτα για όλες τις πληροφορίες που αναφέρονται στον ιστότοπό σας.
Μου λείπει ένα που δεν μπορώ να βρω. Υπάρχει εξίσωση για τον υπολογισμό της διακύμανσης της απόδοσης του αισθητήρα ως συνάρτηση της ακτινοβολίας. Αυτός ο τύπος εξίσωσης υπάρχει για τους θερμικούς ηλιακούς συλλέκτες. Και για φωτοβολταϊκά ?
Έχω πραγματικά καταγράψει την ηλιακή ακτινοβολία σε οριζόντιο επίπεδο καθώς και την ηλεκτρική μου κατανάλωση (σε 1/2Η χάρη στο Linky) σε ένα ολόκληρο έτος που υποθέτω εκπρόσωπο. Μπορώ να υπολογίσω την ακτινοβολία που θα είχαν λάβει τα φωτοβολταϊκά πάνελ των δεδομένων κλίσης και προσανατολισμού. Μου λείπει η απόδοση σύμφωνα με την κανονική ακτινοβολία για να μπορέσω να εκτιμήσω την ηλιακή μου κάλυψη για μια δεδομένη φωτοβολταϊκή επιφάνεια. Έχετε αυτόν τον τύπο εξίσωσης ?

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 13 Δεκεμβρίου 2021

Καλημέρα,
Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας ��
Ο υπολογισμός σας είναι πολύ ενδιαφέρον ! Δυστυχώς, δεν έχουμε αυτό το είδος εξίσωσης, συγγνώμη.
Καλή τύχη και σε λέμε σύντομα !

Francis Florimont στις 22 Ιουνίου 2021

Ας πάρουμε το παράδειγμα της εγκατάστασης 3 kwc στο Grenoble.
Είναι PIPO 74581 kW /έτος για 3 kW έθεσε αδύνατο 6 kW ελάχιστα δυνατή
Επένδυση € 8.000
Συνολική παραγωγή 74.581 kWh
Ποσοστό αγοράς 0.1779 €
Διάρκεια της σύμβασης μεταπώλησης 20 χρόνια
Συνολικό εισόδημα € 13.268

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 22 Ιουνίου 2021

Καλημέρα,
Όπως καθορίζουμε στο παράδειγμα, αυτή είναι η συνολική παραγωγή.
Με άλλα λόγια, είναι η παραγωγή της εγκατάστασης κατά τη διάρκεια της σύμβασης (20 χρόνια).
Μόλις προσθέσαμε την ακρίβεια για να αυξήσουμε οποιαδήποτε ασάφεια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Marc Stengel στις 3 Απριλίου 2021

Καλημέρα,
Maison 2012, 160m2, επίπεδη οροφή, θέρμανση Elec 22 °.
23000kwh ετήσια στην Αλσατία.
Πώς να κερδίσετε κέρδος στην αυτο -κατανάλωση αν ζεσταίνω το χειμώνα? 3000kW/m
Το καλοκαίρι καταναλώμαι 300kw/m
Έχετε 3 ώρες.

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 9 Απριλίου 2021

Καλημέρα Marc,
Στην πραγματικότητα, το προφίλ κατανάλωσης αντιστοιχεί στο τυποποιημένο προφίλ κατανάλωσης ενός νοικοκυριού του βόρειου μισού της χώρας.
Με άλλα λόγια, η κορυφή της κατανάλωσης είναι το χειμώνα (λόγω της θέρμανσης), ενώ η κορυφή της παραγωγής των πάνελ είναι το καλοκαίρι, περίοδο που καταναλώνετε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.
Αλλά να είστε σίγουροι: Με ένα τέτοιο προφίλ, η εγκατάσταση αυτο-κατανάλωσης είναι απόλυτα κερδοφόρα (κατά μέσο όρο μεταξύ 10 και 14 ετών).
Για τι ? Επειδή το καλοκαίρι, θα παράγετε ένα πλεόνασμα που πωλείται στην EDF OA πιο σημαντικό από το χειμώνα.
Ενώ το χειμώνα, σχεδόν (ή ακόμα και όλα) η παραγωγή σας θα είναι αυτό.
Και κατά τη διάρκεια της σεζόν, το μερίδιο της αυτο-συνωστισμένης ηλεκτρικής σας ενέργειας θα είναι επίσης πολύ υψηλό.
Κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια του έτους, υπολογίζουμε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% στον λογαριασμό σας στον ηλεκτρικό ρεύμα.
Εκτός αυτού, έχουμε συνοδεύσει πολλά άτομα στην ανατολική Γαλλία, όπως το m. Schoeb, εκ των οποίων Αναλύουμε λεπτομερώς το έργο εδώ.
Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα και ενδεχομένως να διεξάγετε μια λεπτομερή μελέτη του έργου σας, ενημερώστε με, απαντώντας απευθείας σε αυτό το σχόλιο ��
Τα λέμε σύντομα !

Michel Morel στις 10 Φεβρουαρίου 2021

Γεια σας, έχοντας εργαστεί σε ηλιακούς συλλέκτες, παίρνω ένα καπέλο για την ποιότητα της μελέτης σας . Εγκατέστησα ένα σταθμό 3kW στο σπίτι και συγκομίζω 3100kWh ετησίως με 60 ° δυτικά χωρίς προσανατολισμό σκιάς ! Αλλά εκείνη τη στιγμή το 2010 δεν προσφέρθηκε αυτοαξιολόγηση. Δεδομένου ότι το σκέφτομαι και η μελέτη σας με έκανε να σκεφτώ. Αλλά κάθισα τόσο ηλιακό να μην κάνω επιχειρήσεις αλλά με προσωπική πεποίθηση.

Laura d’Otovo (Προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 26 FERURURE 2021

Καλημέρα,
Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας ��
Εάν επιθυμείτε να ανταλλάξετε τηλεφωνικά με έναν από τους ηλιακούς εμπειρογνώμονες μας, απλά υποδείξτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αυτό το ερωτηματολόγιο: https: // www.αδιάφορος.Ηλιακή/ρωτήστε
Θα μπορέσουμε να μελετήσουμε το έργο σας μαζί.
Καλημέρα ��

Gredy στις 25 Ιανουαρίου 2021

Μικρή ερώτηση, γράφετε “κάναμε μια ενδεικτική κάρτα. Θα βρείτε εκεί τη μέση πιθανή παραγωγή (σε kWh) από την KWC […] “Μπορεί να είναι προφανές, αλλά δεν έχει οριστεί, είναι πάνω από ένα χρόνο ?

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 28 Ιανουαρίου 2021

Γεια σας Γκόλντα,
Πράγματι, έχετε απολύτως σωστό να καθορίσετε: Αυτή είναι η παραγωγή ενός KWC πάνω από ένα χρόνο !
Μόλις ενημέρωσα τον οδηγό.
Σας ευχαριστούμε για την επιστροφή σας ��

Jérémy στις 6 Οκτωβρίου 2020

Γεια σας, όσον αφορά τον συντελεστή θερμοκρασίας για απόδοση. Η θερμοκρασία των 40 ° C είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος ή η θερμοκρασία των κυττάρων ?
με εκτιμιση.

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 2 Μαρτίου 2021
Καλημέρα,
Αυτή είναι η θερμοκρασία δωματίου ��
Καλή μέρα,
Philippe στις 29 Αυγούστου 2020

Γεια σας, ποια θα ήταν η σωστή επιλογή για μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 6.6 KWC, γνωρίζοντας ότι θέλω να βάλω το μικρόφωνο των 295 να βγούμε, αλλά διστάζω για την επιλογή των ηλιακών συλλεκτών (300W, 330W ή 400W).
Μπορείτε να με συμβουλεύετε?
Είναι σημαντικό να τοποθετήσετε πιο ισχυρά πάνελ? Τι πλεονέκτημα?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 11 Σεπτεμβρίου 2020

Καλημέρα,
Ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνομιλήσετε μέσω τηλεφώνου, θα μπορέσουμε να σας συμβουλεύουμε καλύτερα για το ηλιακό σας έργο.
Επομένως, σας καλώ να συμπληρώσετε αυτή τη γρήγορη φόρμα, έτσι ώστε ένας από τους συναδέλφους μου να επικοινωνήσει μαζί σας μέσω τηλεφώνου και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας: https: // www.αδιάφορος.Ηλιακή/ρωτήστε
Σας εύχομαι ένα καλό τέλος της ημέρας, εγκάρδια.

Ernest d’Angelo στις 16 Αυγούστου 2020

Καλημέρα,
Έχω μόλις εγκαταστήσει πάνελ για ισχύ 3000kW για 10 300WC μονοκρυσταλλικά πάνελ το καθένα με νότια προσανατολισμένα μικροκύματα στο Vaucluse .
Πώς μπορώ να υπολογίσω την ετήσια παραγωγή σε kwh ?

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 11 Σεπτεμβρίου 2020

Καλημέρα,
Γενικά, οι χρήστες του Διαδικτύου μας ρωτούν αυτήν την ερώτηση πριν επενδύσουν σε μια ηλιακή εγκατάσταση, για να μάθουν αν αξίζει η επένδυση.
Σε αυτή την περίπτωση, η λεπτομερής μας μελέτη σάς επιτρέπει να γνωρίζετε τη μελλοντική σας παραγωγή και τις αποταμιεύσεις που αντιπροσωπεύει αυτό.
Για να αποκτήσετε μια λεπτομερή μελέτη, αναφέρετε απλώς τα στοιχεία επικοινωνίας σας εδώ: https: // www.αδιάφορος.Ηλιακή/ρωτήστε
Εάν θέλετε να μάθετε την παραγωγή σας μόλις συνδεθούν οι ηλιακοί σας συλλέκτες, μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρακολούθηση της παραγωγής των μετατροπέων σας ή των μικροκυμάτων σας.
Ελπίζω να απαντήσει στην ερώτησή σας ��
Σας εύχομαι ένα καλό τέλος της ημέρας, εγκάρδια.

Daniel στις 8 Ιουλίου 2020

Καλημέρα,
Είχα εγκατεστημένα πάνελ για ισχύ 2400W στην πραγματικότητα 8 300 W 300 W Mono Panels το καθένα με νοτιοδυτική Micron στους 30 ° στο Gard
Μέχρι σήμερα, έχω μια μέγιστη άμεση παραγωγή Crest του 1800 W Αυτό φαίνεται να σας συνεκτικό.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επιστροφή και την εμπειρία σας
Είναι για εσάς αυτό

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 29 Ιουλίου 2020

Γεια σας, θα μπορούσατε να μας δώσετε για την ετήσια παραγωγή στο KWH της ηλιακής σας εγκατάστασης ? Θα μπορέσουμε να σας απαντήσουμε περισσότερο �� Σας εύχομαι μια ωραία βραδιά.

Leroux στις 4 Ιουνίου 2020

Γιατί η εγκατάσταση πώλησης 100% είναι πιο ακριβή από την εγκατάσταση Self Consumption + Sale-Surplus. A priori φαίνεται φθηνότερο να στείλετε τα πάντα στο δίκτυο. .

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 5 Οκτωβρίου 2020

Καλημέρα,
Η τιμή μιας ηλιακής εγκατάστασης, είτε σε συνολική πώληση είτε σε αυτο -κατανάλωση με πώληση πλεονάσματος είναι η ίδια (€ 8.000 στο Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστεύουμε)))))))))). Από την άλλη πλευρά, τα έξοδα σύνδεσης είναι πολύ υψηλότερα για τη συνολική πώληση (μεταξύ 500 και 700 €) από ό, τι για μια εγκατάσταση στην αυτο -κατανόηση με την πώληση του πλεονάσματος (μόνο € 50 για έξοδα εγκατάστασης).
Ελπίζω να απαντήσει στην ερώτησή σας ��
σου εύχομαι μια καλή μέρα.

Alain στις 28 Μαΐου 2020

Καλημέρα
Ξεχνάτε μερικά έξοδα που θα τρώνε τα οφέλη. Netoring στην οροφή εάν φέρετε κάποιον που θα πραγματοποιηθεί κάθε χρόνο και το πρόσθετο κόστος για την κατάθεση της εγκατάστασής σας εάν πρέπει να επαναλάβετε την οροφή κατά τη διάρκεια των 30 ετών από την άλλη πλευρά, θα έχετε κάνει μια χειρονομία για τον πλανήτη

Yann d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 29 Μαΐου 2020

Γεια σας, σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας.
Ο καθαρισμός δεν απαιτεί την παρέμβαση ενός επαγγελματία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Εκτός αυτού, γράψαμε ένα άρθρο σχετικά με τον καθαρισμό των ηλιακών συλλεκτών, μπορείτε να το συμβουλευτείτε κάνοντας κλικ εδώ. Όσον αφορά την επισκευή της οροφής κατά τη διάρκεια της ζωής της εγκατάστασης, αυτή είναι μια περίπτωση που δεν έχει φτάσει ποτέ σε περίπου 3.200 άτομα που έχουμε συνοδεύσει προς το παρόν.
Σε γενικές γραμμές, εάν η οροφή πρέπει να επανατοποθετηθεί, ο εγκαταστάτης θα σημειώσει πριν από την εγκατάσταση, μια ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας που δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε μια οροφή σε “κακή” κατάσταση. Ελπίζω να απαντήσει στις ερωτήσεις σας ��

Fabrice στις 12 Μαΐου 2020

Ο υπολογισμός της κερδοφορίας είναι ψευδής:
Το κόστος λείπει ο μετατροπέας (διάρκεια ζωής περίπου 10 ετών τιμών μεταξύ 1000 και 2000 ευρώ σύμφωνα με το Engie) και η τιμή της μπαταρίας 7 έως 10 ετών (σύμφωνα με τον Engie)

Florian Gabriele στις 13 Μαΐου 2020

Γεια σας Fabrice, στα παραδείγματα αυτού του άρθρου, λαμβάνουμε υπόψη τα μικροκύματα (εγγυημένα 20 χρόνια) και δεν ενσωματώνουμε μπαταρία (ακόμα πολύ ακριβό). Τούτου λεχθέντος, είναι αλήθεια ότι δεν το καθορίσαμε. Θα το διορθώσουμε ! Καλή σας μέρα !

Poulalier Gérard στις 3 Μαρτίου 2020

Τα σχόλιά σας είναι πολύ ενδιαφέροντα, εκτός από τα πάντα απαραίτητα πράγματα δεν φαίνεται να υπολογίζουν μια απόδοση, για παράδειγμα, την επιβολή εισοδήματος και επίσης λιγότερη απόδοση όταν η ηλικία των πάνελ ηλικίας?

γιάν.Colnot στις 4 Μαρτίου 2020

Γεια σας, σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας �� προσεγγίζουμε τις ερωτήσεις σχετικά με τη φορολογία των ηλιακών συλλεκτών σε αυτό το άρθρο: https: // www.αδιάφορος.Ηλιακό/blog/conso/tiscalite-de-lenergie-solar-photovoltaique/.
Όσον αφορά την απώλεια της απόδοσης των πάνελ λόγω της ηλικίας, πλησιάζουμε εδώ: https: // www.αδιάφορος.Ηλιακό/blog/le-solar-et-you/duration-vie-panneau-solar/.
Οι κατασκευαστές είναι πλέον σε θέση να εξασφαλίσουν ότι μετά από 25 χρόνια, οι ηλιακοί συλλέκτες θα παραχθούν τουλάχιστον το 80% της αρχικής τους παραγωγής. Σας εύχομαι πολύ καλό βράδυ.

Σας ευχαριστώ Yann για την ποιότητα του Topo (απλό, συνοπτικό, αποτελεσματικό) και για την ευγένεια των απαντήσεων σας.
Η σειρά μεγέθους που δίνετε (1000 kWh ετησίως για εγκατεστημένη 1kWC) διευκολύνει τον υπολογισμό της κερδοφορίας ..
Από την πλευρά μου, μένω στα βουνά (1500 μ. Σε Savoy) με οροφή 17% SE/NW. Είναι η απόδοση σημαντικά καλύτερη στα 1500 μέτρα από ό, τι στη στάθμη της θάλασσας (ποιότητα ακτινοβολίας) ?
Εκτός από αυτό, υπάρχουν ειδικές προφυλάξεις για να λάβετε τα βουνά, ειδικά με το χιόνι ?

Laura d’Otovo (προηγουμένως στον ήλιο που εμπιστευόμαστε) στις 23 Δεκεμβρίου 2021

Καλημέρα,
Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας και συγνώμη για την καθυστέρηση μου.
Έχετε απολύτως σωστή: η ποιότητα του αέρα στο (High) Mountain επιτρέπει στις ενότητες να παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ό, τι στην πεδιάδα.
Επιπλέον, οι ηλιακοί συλλέκτες δεν τους αρέσουν η θερμότητα. Με χαμηλότερη μέση θερμοκρασία για το έτος, αυτό περιορίζει την απώλεια απόδοσης που συνδέεται με τον καυτό καιρό.
Τούτου λεχθέντος, δυστυχώς δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία για να σας δώσω, επειδή δεν υπάρχει (κατά τη γνώμη μου) μελέτες για το θέμα.
Διαφορετικά, καμία συγκεκριμένη προφυλάξεις σχετικά με το χιόνι, επειδή τα πάνελ έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν σε σημαντικό βάρος.
Τούτου λεχθέντος, είναι πιθανό ότι πρέπει να χιονίσετε τα πάνελ με το χέρι σε περίπτωση ισχυρών πτώσεις.
Αυτό απαντά στις ερωτήσεις σας ?
Τα λέμε σύντομα !

Thanks! You've already liked this
No comments